Стали відомі наслідки ворожої атаки на Київ та область

Скільки ударних дронів вдалося збити захисникам

В ніч на п'ятницю, 5 липня, російські війська атакували Київ та Київську область ударними дронами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію голови Київської ОДА Руслана Кравченка. 

“Майже всю ніч ворог атакував нашу область ударними дронами. Повітряну тривогу оголошували кілька разів і вона тривала понад чотири години. В регіоні працювали сили ППО. Є збиті ворожі цілі”, - зазначив він.

За словами начальника КОДА, влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури немає. Також обійшлося без постраждалих.

“Внаслідок падіння уламків збитих цілей в одній з територіальних громад пошкоджено 6 приватних будинків та автомобіль. В будинках вибиті вікна, пошкоджено паркани.

Всі оперативні служби на місцях. Ведуться роботи з ліквідації та подальшої фіксації наслідків атаки”, - зазначив він.

Щодо атаки на Київ, то станом на 02:00 5 липня начальник КМВА Сергій Попко повідомив, що в області, на підступах до Києва працювало ППО.

У Повітряних Сил ЗСУ повідомили про результати роботи ППО вночі. “У ніч на 5 липня 2024 року російські окупанти атакували Україну 32-ма ударними БпЛА типу Shahed-131/136 із районів Курськ, Приморсько-Ахтарськ – РФ”, - йдеться у повідомленні.

Упродовж ночі захисники неба збили усі 32 “шахеди” у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Київській, Чернігівській та Черкаській областях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що внаслідок ракетного обстрілу об'єкта критичної інфраструктури у Київській області стався неконтрольований викид в атмосферу шкідливих речовин. Детальніше про небезпеку читайте тут.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися