У Києві протягом 25 років незаконно користувалися земельною ділянкою та частиною озера

Як товариство привласнило земельну ділянку

Подільська окружна прокуратура в суді вимагає повернути територіальній громаді столиці земельну ділянку водного фонду вартістю понад 1,7 мільярда гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

У прокуратурі зазначили, що в 1998 році директор товариства без оформлення правовстановлюючих документів вирішив створити базу для відстою катерів. Об'єкт розмістив на земельній ділянці комунальної власності на березі озера Волховата в Оболонському районі Києва. 

“Щобільше, з метою створення незаконної бази для швартування та відстою суден, з подальшим отриманням грошових коштів за надання стоянки для плавзасобів, директор товариства пришвартував до берегоукріплення стоянковий дебаркадер, до якого у 2006 році пришвартував пасажирський теплохід. Крім цього, на території поряд з базою був розміщений гідравлічний кран, а також металева одноповерхова споруда невідомого призначення”, - пояснили у прокуратурі.

Територіальна громада міста, внаслідок недобросовісності дій директора товариства, за даними прокуратури, втратила реальну та безперешкодну можливість реалізувати усі правомочності власника щодо комунальної земельної ділянки водного фонду.

Господарський суд м. Києва відкрив провадження у справі за позовом. Прокуратура у суді вимагає повернути громаді земельну ділянку та привести її у придатний для використання стан - демонтувати металевий паркан, дві металеві споруди та трап.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області сталася надзвичайна подія - детальніше тут.


Читайте также