У столиці незаконно приватизували 32 квартири: подробиці

Який розмір збитків виявили при ревізії в НАУ

Державна аудиторська служба України завершила ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності Національного авіаційного університету. В результаті проведених перевірок викрили схему виведення зі складу НАУ службового житла з його подальшою приватизацією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Держаудитслужби.

“Нехтуючи вимогами чинного законодавства та власного Статуту, керівництво НАУ вивело зі складу навчального закладу 32 квартири у м. Київ (з оцінною вартістю 26,4 мільйона гривень), які надалі приватизували. Отже, університетом за кілька років втрачалося державне майно”, - йдеться у повідомленні.

У Держаудитслужбі розповіли подробиці реалізації схеми - людину зараховували на роботу в НАУ двірником (зафіксовано 10 подібних фактів). Працівник отримував у першочерговому порядку службове житло, не маючи документів, які б обґрунтовували таку потребу. Надалі – упродовж одного-двох років – проводилась приватизація квартири, після чого звільнявся. У службі повідомили, що деякі квартири з 10 були продані майже відразу після приватизації.

“Голова Держаудитслужби України Алла Басалаєва вважає, що така зухвала практика за участі керівництва київського вишу, коли державна нерухомість протиправно переходить у приватні руки, вимагає додаткового розслідування”, - йдеться у повідомленні. Відповідні матеріали для розслідування передали правоохоронцям. 

У Держаудитслужбі зазначили, що у ході проведення ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Національного авіаційного університету було виявлено порушень на суму 114,1 мільйона гривень. З них порушень, що призвели до втрат, матеріальної шкоди та збитків – на суму понад 103,4 мільйона гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у власниці викрали документи на будинок та продали нерухомість.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися