Підприємець на Київщині завдав шкоди на мільйони гривень: подробиці

Якої шкоди завдав директор підприємства

Директору приватного підприємства повідомили про підозру за ч. 1 ст. 239 КК України. У Київській обласній прокуратурі повідомили, що він забруднив будівельним сміттям землі НААН України. Своїми діями спричинив чотири мільйони гривень шкоди довкіллю. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що в орендованих приміщеннях державного підприємства одного з інститутів НААН України в Бучанському районі підприємець виготовляв будівельні матеріали. Господарською діяльністю він займався понад два роки, і за цей час не утилізовував відходи, а відвантажував їх у несанкціонованих місцях на землях поблизу виробництва.

“Експерти встановили, що засмічення ділянок  будівельними та небезпечними відходами призвело до псування земель і зниження їх родючості. Внаслідок протиправних дій підозрюваного довкіллю завдано шкоди на понад чотири мільйони гривень”, - повідомили у прокуратурі. 

Якщо провину підприємця доведуть у суді, йому загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що внаслідок ракетного обстрілу об'єкта критичної інфраструктури у Київській області стався неконтрольований викид в атмосферу шкідливих речовин. Йдеться про наслідки ворожого обстрілу 11 квітня. Детальніше про шкоду, спричинену ракетними ударами, читайте за посиланням.


Читайте также