Підрядник на Київщині підробив документи та привласнив сотні тисяч гривень

Рахунки підприємства арештували, а обвинувальний акт направили в суд

У Київській області під час ремонту та термомодернізації школи виявили порушення - підрядник підробив документи, внаслідок чого надлишково отримав понад 650 тисяч гривень бюджетних коштів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно генерального директора приватного підприємства за фактами заволодіння коштами місцевого бюджету, службового підроблення, а також легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України).

У ході проведення розслідування виявили, що підрядник під час виконання капітального ремонту та термомодернізації будівлі школи у селищі Немішаєве підробив документи. Виконавець робіт, за даними прокуратури, знав, що роботи виконані не в повному обсязі та не відповідають проєктно-кошторисній документації. Однак він склав і видав замовнику підроблені звітні документи.

“На їх підставі на рахунок підприємства неправомірно перераховано понад 650 тис. грн. Отриманими коштами гендиректор розпорядився в інтересах очолюваного підприємства. За клопотанням прокуратури на майно обвинуваченого та на рахунок підприємства накладено арешти”, - повідомили у прокуратурі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області директор підприємства забруднив будівельним сміттям землі НААН України. Він роками не утилізовував відходи підприємства. Детальніше про розмір завданої шкоди та яке покарання загрожує підприємцю, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися