Директор департаменту КМДА та представники благодійного фонду завдали збитків бюджету столиці

Яке покарання передбачене за вчинені дії

Під час ремонту комунального приміщення столичному бюджету було завдано збитків у розмірі близько 350 тисяч гривень. Причетним до справи повідомили про підозри. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію відділу комунікації поліції Києва.

Серед підозрюваних у переплаті на ремонті приміщення – директор Департаменту комунальної власності КМДА та двоє оцінювачів. За даними поліції, вони перебували між собою у змові. Їхні дії слідчі кваліфікували як службова недбалість, зловживання повноваженнями оцінювача та підроблення офіційних документів.

“В ході досудового розслідування працівники поліції встановили, що Департамент комунальної власності КМДА та благодійний фонд уклали договір оренди нежитлового приміщення з правом подальшої приватизації. За згодою сторін орендар провів ремонтні роботи, які підлягали відшкодуванню”, - пояснили в поліції.

У ході розслідування виявили, що для проведення оцінки виконаних робіт залучили директора товариства та його співробітницю. Вони повинні були контролювати відповідність виконаних робіт, що підлягатимуть компенсації. “Проте, останні внесли недостовірні відомості в офіційні документи, внаслідок чого з бюджету міста було безпідставно відшкодовано близько 350 тисяч гривень”, - йдеться в повідомленні.

За вчинені дії директору Департаменту слідчі оголосили підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України - службова недбалість. Двом оцінювачам інкримінують зловживання повноваженнями оцінювача, з метою отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 365-2 Кримінального кодексу України) та підроблення офіційних документів (ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України).

“Санкція найбільшого покарання передбачає до восьми років позбавлення волі. В межах досудового розслідування встановлюють й інші учасники, причетні до вказаної протиправної схеми”, - уточнили в поліції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що підприємець на Київщині завдав шкоди на мільйони гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися