Продукт російського походження намагалися ввезти в Україну

Зловмисники намагалися забрати “борг” за порушення законодавства

У Києві судитимуть обвинувачених у вимаганні 60 тисяч доларів США неіснуючого боргу з громадянина Таджикистану. Причиною виникнення конфлікту стало намагання ввезти в Україну товар російського походження під виглядом турецького. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

До суду скерували обвинувальний акт відносно двох чоловіків -  громадянина РФ та України. Їх звинувачують у вимаганні неіснуючого боргу з іноземця, з погрозами насильства щодо нього та його близьких, за попередньою змовою групою осіб, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189  КК України).

“Слідством встановлено, що потерпілий займався в Україні торгівлею сухофруктами, а підприємець з Полтавщини – виходець з Таджикистану, попросив познайомити його з потрібними людьми, які допоможуть ввести в Україну кедровий горіх з Росії, видаючи товар за турецький. Втім, знайомства не допомогли і горіх підприємця затримали на митниці”, - повідомили у прокуратурі

За даними прокуратури, обвинувачений почав вимагати від потерпілого компенсацію частини збитків – 60 тисяч доларів США. Його спільник - громадянин РФ, разом із групою невстановлених осіб, погрожував фізичною розправою чоловіку та членам його родини у разі якщо той відмовиться заплатити вказану суму.

Згодом “боржнику” дозволили сплачувати щомісяця по 10 тисяч доларів США протягом пів року. Під час передачі першої частини боргу затримали одного з вимагачів. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від семи до 12 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що киянин допомагав чоловікам перетинати кордон. Детальніше про схему читайте тут




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися