У Києві продали землю комунальної власності без рішення міської ради

Комунальну землю продали без дозвільних документів від міської влади

Територіальній громаді Києва, за рішенням суду, повернули земельну ділянку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

“За позовом Київської міської прокуратури ділянку вартістю сім мільйонів гривень повернуто з приватної власності територіальній громаді Києва – рішення суду виконано”, - йдеться у повідомленні прокуратури.

Порушення сталося ще у 2017 році. Тоді між фізичними особами було укладено договір купівлі-продажу земельної ділянки комунальної форми власності. Земельна ділянка розташована по вул. Магістральній у Шевченківському районі м. Києві. Договір було укладено на підставі рішення та державного акту на право власності на землю. При цьому відповідні документи Київською міською радою не видавалися та не реєструвалися.

Надалі право власності на земельну ділянку було зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за покупцем.

“Водночас, оскільки Київською міською радою рішення про передачу вказаної земельної ділянки будь-яким особам не приймалося, Київська міська прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання недійсним вказаного договору купівлі-продажу та повернення ділянки у комунальну власність”, - пояснили у прокуратурі.

У 2021 році Шевченківський районний суд м. Києва задовольнив позовну заяву та визнав недійсним договір купівлі-продажу землі.

При цьому у прокуратурі пояснили, що виконання вказаного судового рішення тривалий час було ускладнено. 

“Проте наразі Департаментом земельних ресурсів КМДА вказане судове рішення виконано - до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено відомості про припинення права власності фізичної особи на комунальну земельну ділянку”, - підсумували у міській прокуратурі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нотаріус у Києві допомагав привласнювати земельні ділянки




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися