Ситуація у столиці загрозлива: влада Києва повинна діяти негайно

У Верховній раді розглянули ситуацію, яка склалася в столиці, та надали рекомендації

Розслідування справи щодо знесення садиби Зеленських у Києві продовжується. Народний депутат Віталій Безгін на своїй сторінці у Facebook повідомив про результати ТСК щодо знищення садиби Зеленських, інформує портал "Коментарі".

За його словами, на засіданні були присутні представники Мінкульту, прокуратури та Національної поліції. Мер столиці Віталій Кличко не прийшов, але були заступники.

“Позиції сторін передбачувано були протилежними. Але дискусія була конструктивною”, - зазначив нардеп.

Він розповів про шокуючі моменти:

1. У Києві від початку повномасштабного вторгнення було знищено або пошкоджено 23 історичні будівлі, з них тільки дві - російськими ракетами.

2. У консультативній раді при департаменті культурної спадщини КМДА, яка не ухвалювала рішення по захисту садиби Зеленського, виходячи з документів, що продемонстрували представники громадськості, присутній архітектор, який розробляв проєкт забудовнику, що зніс садибу. Перевіряємо.

Нардеп розповів про пропозиції ТСК:

Київській місцевій владі:

1. Оновити якнайшвидше містобудівну документацію, включаючи історико-архітектурний опорний план міста.

2. Якнайшвидше ухвалити рішення щодо відтермінування продажу чи оренди об'єктів цінної історичної забудови. Це потрібно припинити до оновлення містобудівної документації. “Рішення політичне. Будемо вимагати!”, - наголосив нардеп.

3. Якнайшвидше впровадити тимчасовий порядок щодо захисту історично цінних будівель. Він має діяти до моменту оновлення містобудівної документації.

4. Перезавантажити консультативну раду при департаменті КМДА та змінити її положення, з метою унеможливлення конфлікту інтересів.

Верховній Раді України:

1. Внести зміни до ЗУ "Про охорону культурної спадщини" в частині визначення цінної історичної забудови.

2. Внести зміни до містобудівного законодавства в частині повноважень органів місцевого самоврядування.

Віталій Безгін зазначив: “Щодо КМДА однозначно підтримую позицію громадськості, що голова департаменту культурної спадщини має піти з посади! Так само як і керманич КМДА, якщо він не хоче нести відповідальність за стан справ в столиці!”.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у КМДА вирішують долю знакової будівлі міста.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися