Нерухомість на Контрактовій площі орендували незаконно (ФОТО)

“Трапезна” на Подолі працювала незаконно

Одне з приміщень Києво-Могилянської академії орендували незаконно. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури. 

“За реагування ювенальних прокурорів Подільської окружної прокуратури м. Києва Національному університету "Києво-Могилянська академія" повернуто приміщення на Контрактовій площі у Подільському районі столиці площею понад 670 квадратних метрів і вартістю близько 37 мільйонів гривень”, - повідомили у прокуратурі.

За інформацією, у 2004 році Регіональний фонд державного майна України по місту Києву передав вказане приміщення в оренду товариству. При цьому, як з'ясували прокурори, діяльність товариства не пов’язана із наданням послуг щодо забезпечення освітнього процесу.

Так, у вказаному приміщенні навчального закладу знаходився заклад громадського харчування “Трапезна”. У закладі проводили банкети, поминки, фуршети, корпоративи, майстер-класи з бʼюті-індустрії та інші заходи. Ці заходи не мали жодного стосунку ні до навчального процесу, ні до організації харчування студентів. 

picture

Товариство добровільно розірвало договір оренди з навчальним закладом та звільнило приміщення після звернення прокурорів із позовом про вимоги розірвати договір оренди та повернути приміщення власнику.

“Наразі колишня їдальня Києво-Могилянської академії, яка впродовж двадцяти років незаконно перебували в оренді, повернута в користування навчального закладу”, - повідомили у прокуратурі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області незаконно оформили право власності на квартири.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися