Експерт з квартирних афер підробив заповіт та привласнив квартиру на Печерську (ФОТО)

Чоловік незаконно заволодів квартирою на Печерську

У столиці викрили квартирну аферу - чоловік підробив заповіт та свідоцтво про смерть власниці квартири. У Київській міській прокуратурі повідомили, що про підозру оголосили 48-річному чоловіку, що виступав в телеефірах як експерт з квартирних афер, інформує портал "Коментарі".

Чоловіку інкримінують вчинення шахрайства з квартирою, шляхом підроблення документів (ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України).

“Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисники підробили заповіт самотньої 71-річної жінки на її квартиру на Печерську. Після цього вони підробили лікарське свідоцтво про її смерть, яке надалі надали до Київського відділу державної реєстрації смерті Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (в м. Києві) та отримали свідоцтво про смерть, яке дозволило вступити у спадщину”, - йдеться у повідомленні прокуратури.

Пенсіонерку позбавили житла та визнали померлою ще у 2018 році, однак вона заявила про злочин лише наприкінці 2023 року. Вказаний час 71-річна жінка не мала доступу до своєї квартири та фактично була безхатьком.

Жінці надали безоплатного захисника та вживаються заходи з відновлення документів та вселення жінки до її квартири

А “спадкоємець” усі ці роки здавав житло пенсіонерки в оренду. Наразі йому повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до восьми років.

У ході слідства встановлюють інших учасників злочину та перевіряють чоловіка на до інших шахрайств з нерухомістю. Під час обшуків у нього знайшли заяви про прийняття спадщини від 9 літніх людей.

У прокуратурі зазначили, що підозрюваний часто виступав в телевізійних ефірах в ролі громадського активіста та експерта, що спеціалізується на темі квартирних афер. Він розповідав, які схеми заволодіння житлом є найпоширенішими і як діють шахраї.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що  у Київській області незаконно оформляли право власності та продавали квартири.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися