Посадовець обрав найдорожчу тендерну пропозицію та завдав збитків на сотні тисяч гривень

Посадовець порушив правила проведення аукціону

Під час проведення закупівлі шин “Укртрансбезпеки” посадовець вчинив порушення та серед учасників аукціону обрав найдорожчу пропозицію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

У ході досудового розслідування виявлено, що посадовець, який відповідав за публічні закупівлі для потреб Державної служби України з безпеки на транспорті та її територіальних підрозділів, безпідставно відхилив більш вигідні пропозиції. Йдеться про аукціон із закупівлі шин. Посадовець безпідставно вимагав від учасників аукціону сертифікат на продукцію. Згодом посадовець обрав найдорожчу пропозицію, однак і цю відхилив, вимагаючи сертифікат.

Учасник направив до Комісії Антимонопольного комітету скаргу, оскільки згідно з законом, предмет закупівлі не підлягає сертифікації. Скаргу після розгляду задовольнили. 

“Підозрюваний замість того щоб знову розглянути пропозиції усіх компаній, які незаконно відхилив, в жовтні 2023 року підписав договір з ФОП, чиї шини були найдорожчими. За результатами проведеної закупівлі заподіяно матеріальну шкоду Державній службі України з безпеки на транспорті на суму 822 тисяч гривень.

Посадовця повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, тобто умисному, з метою одержанні неправомірної вигоди для інших фізичних осіб використанні службового становища всупереч інтересам служби (ч. 2 ст. 364 КК України).

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що МВС купує нові вантажні автомобілі спеціального призначення.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися