Масштабне затоплення у столичному багатоквартирному будинку: причини аварійної ситуації

Що стало причиною масштабного затоплення

У Києві сталася аварійна ситуація в багатоквартирному будинку на вул. Михайлівській. Мережею ширилося відео затоплення підвалу будинку. Очевидці повідомляли, що вода прибувала швидко і затоплення було близько 2,5 метра. У Київській міській державній адміністрації розповіли, що сталося у будинку, повідомляє портал "Коментарі".

У КП “Київтеплоенерго” повідомили, що спеціалісти локалізували пошкодження розподільчих тепломереж. У комунальному підприємстві уточнили, що виникло пошкодження транзитивного трубопроводу діаметром 100 мм на вул. Михайлівській, 16.

“Відразу після виявлення пошкодження тепломережі працівники “Київтеплоенерго” перекрили подачу води. Аварійники оперативно розгорнули відкачування води для подальшого проведення ремонтних робіт”, - йдеться у повідомленні.

За інформацією комунального підприємства, трубопровід такого типу є типовим технічним рішенням для забезпечення опалення в районах щільної забудови. Він проходить через підвальні приміщення та забезпечує теплом одразу кілька будинків.

“Наголошуємо, що підвальні приміщення, де проходять трубопроводи подібного типу, мають технічне призначення й обмеження щодо використання їх в інших потребах”, - наголосили у комунальному підприємстві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві у п'ятницю, 5 липня, стався прорив тепломережі внаслідок чого водою затопило вулицю. У КП “Київтеплоенерго” зазначили, що спеціалісти локалізували пошкодження тепломережі на вул.Старонаводницькій. 

Дізнатися детальніше, що стало причиною аварійної ситуації можна за посиланням.

Читайте также