Склади фальсифікованого пального виявили у Київській області

Яке пальне підробляли у Київській області: розслідування БЕБ

Детективи Бюро економічної безпеки викрили у Київській області нелегальний продаж пального та вилучили 88 тонн фальсифікованого бензину та дизелю. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію БЕБ.

Незаконний продаж фальсифікованого пального на території регіону організувала група осіб. “Під час досудового розслідування встановлено, що пальне зберігалось на одній із місцевих нафтобаз. Надалі фальсифікований бензин та дизпаливо продавали через мережу автозаправних станцій, що працювали без касових апаратів, не мали жодних дозвільних документів і сертифікатів якості”, - повідомили у БЕБ.

У ході розслідування справи провели обшуки на чотирьох заправках та нафтопереробному заводі. Там детективи БЕБ вилучили понад 70 тонн фальсифікованого дизельного пального та 18 тонн бензину марки А-95. Орієнтовна вартість вилученого становить близько 4,5 мільйона гривень.

Також детективи вилучили чотири модульні станції для заправки, 12 ємностей для зберігання пального, два вантажних автомобілі з автоцистернами та мікроавтобус.

“Крім того, детективи знайшли чорнові записи, комп’ютерну техніку та фінансово господарську документацію, які долучені до матеріалів кримінального провадження в якості речових доказів”, - повідомили у БЕБ.

У ході розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 та ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України, призначено низку експертних досліджень.

У БЕБ нагадали, що за фальсифікацію та збут такого пального передбачене покарання  у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та області викрили підпільні цехи з виготовлення рідин для електронних сигарет. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися