У Києві розсилають квитанції з новими видами платежів

У «Київводоканалі» дали відповіді на найпопулярніші питання, які допоможуть розібратися що це за нововведення

Вже у цьому місяці у платіжних квитанціях киян з`явиться графа "внески за обслуговування вузлів комерційного обліку", де буде нараховано внески за 4 квартал 2019 року. Повідомляється, що розмір внесків кожного будинку буде обчислюватися окремо. Внесок залежить від кількості квартир та кількості загальнобудинкових лічильників, встановлених у будинку.

"Київводоканал" зібрав найпопулярніші питання, які допоможуть розібратися що це за нововведення і дав відповіді на них.

1. Чи маю я сплачувати цей внесок, якщо я мешкаю у приватному будинку або у моєму будинку немає загальнобудинкового лічильника?

Ні! Цей внесок сплачують лише мешканці багатоквартирних будинків, де встановлено комерційний вузол обліку.

Навіщо потрібен цей внесок і  куди Київводоканал витрачатиме ці гроші?

Внесок потрібен для оплати робіт з технічного обслуговування вузла комерційного обліку, до якого входить сам лічильник, з`єднані з ним трубопроводи, засувки, фільтри тощо. Якщо вчасно не ремонтувати і не повіряти лічильник, та не усувати витоки на прилеглих трубах, лічильник вийде з ладу. Гроші, сплачені споживачами у якості внесків, витрачатимуться Київводоканалом виключно на технічне обслуговування вузлів комерційного обліку.

Чому раніше цього внеску не було, а тепер з`явився?

До 2017 року кошти на обслуговування вузлів комерційного обліку було закладено в тариф на водопостачання. Але постановою НКРЕКП у листопаді 2017 року ці витрати було виключено зі структури тарифу. Тож протягом двох років вузли обліку обслуговувалися лише у випадку аварійної ситуації. Розпорядженням КМДА від 30.09.2019 № 1716 відновлено плату за обслуговування комерційних лічильників окремою графою у квитанціях киян.

Від чого залежить розмір внеску?

Розмір внеску залежить від кількості приміщень у будинку та кількості внутрішньобудинкових лічильників.

Як дізнатися розмір внеску у моєму будинку?

Розпорядженням КМДА від 30.09.2019 № 1716 визначено розмір щоквартальних внесків, за обслуговування вузлів комерційного обліку комунальної послуги з централізованого водопостачання, для кожної будівлі окремо. Знайти свій будинок можна у таблиці:

https://docs.google.com/…/1cS5OMlfK8IQ4kkV4yXvGwQIdEA…/edit…

Як часто треба сплачувати цей внесок?

Внесок сплачується один раз на квартал і для більшості споживачів становить від 2 до 10 грн на квартал.

Чи може Київводоканал збільшити / зменшити розмір внеску?

Київводоканал самостійно не може змінювати розмір внесків. Розмір внеску визначено для кожного будинку Розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради №1716 від 30.09.2019 р. "Про встановлення внесків за обслуговування ПрАТ "Київводоканал" вузлів комерційного обліку комунальної послуги з централізованого водопостачання".

Який перелік робіт виконуватиме Київводоканал за рахунок внесків? 

До регламентних робіт належать: щомісячний огляд лічильника, виконання ремонтних робіт, усунення витоків, заміна засувок та фільтрів, періодична повірка лічильника. Заміна приладів, що вже не підлягають ремонту, та встановлення нових не входить у перелік цих робіт.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", бюджет Києва за 2019 рік отримав 43,5 млн грн доходу від паркувальних майданчиків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися