У Бучанській громаді розповіли, як вночі збивали ворожі дрони (ФОТО)

Над Бучею збили два ворожі ударні дрони

У ніч на 31 липня російській війська вчинили масовану атаку ударними дронами. На столицю ворог спрямував понад 40 засобів ураження. Як збивали дрони у передмісті столиці, розповів на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Бучанський міський голова Анатолій Федорук, повідомляє портал "Коментарі".

“Гучний ранок і ніч. Сьогодні, 31 липня, над Бучанською громадою знешкоджено два ворожі дрони, які впали на значній відстані від житлових мікрорайонів. Обидва ворожі дрони, імовірно, мали атакувати Бучу, оскільки саме над нашим містом почали знижуватися. Завдяки оперативній реакції та майстерності бійців, загрозу було ліквідовано. На щастя, обійшлося без жертв та руйнувань”, - повідомив міський голова.

Ударні дрони збили бійці Бучанського добровольчого формування територіальної громади (ДФТГ). Очільник міста наголосив, що вогневі групи громади перебувають на службі 24/7. Також акцентував, що більшість особового складу ДФТГ становлять жінки.

Він подякував силам ППО та вкотре нагадав містянам про необхідність дбати про безпеку під час повітряної тривоги. 

Щодо нічної ворожої атаки у Повітряних Силах ЗС України розповіли, що ворог атакував керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору окупованої Херсонщини та 89 ударними БпЛА типу Shahed із районів Єйськ, Сеща, Курськ, Приморсько-Ахтарськ. Основний напрямок удару – Київщина.

“Це одна із наймасованіших атак ударних БпЛА Shahed-131/136. Таку ж кількість "шахедів" ворог застосовував у новорічну ніч 1 січня 2024 року. Як тоді, сьогодні українська протиповітряна оборона вистояла і відбила масовану атаку ворожих безпілотників. З 89 ударних БпЛА, виявлених радіолокаційними підрозділами Повітряних Сил, збито усі 89”, - повідомили у Повітряних Силах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що внаслідок ворожого обстрілу в Київській області виявили пошкодження об'єктів. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися