Орендар втратив приміщення у навчальному закладі Києва: причини

Що стало причиною визнання недійсним договору оренди приміщення ліцею

Приміщення ліцею “Наукова зміна” у столиці повернули з оренди. Суд задовольнив позов прокуратури щодо визнання договору оренди недійсним. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

“За позовом ювенальних прокурорів Дарницької окружної прокуратури міста Києва нежитлове приміщення закладу освіти вартістю понад 2 млн гривень повернуто з нецільового користування територіальній громаді Києва”, - повідомили у прокуратурі.

Прокурори виявили, що приміщення закладу використовували не за цільовим призначенням. Встановили, що товариство з обмеженою відповідальністю у 2020 році отримало нежитлове приміщення ліцею в оренду. Приміщення, площею 98 кв. м, використовували для розміщення торговельного об’єкта з продажу непродовольчих товарів.

“Рішенням Господарського суду міста Києва, залишеного без змін постановою Верховного суду, визнано недійсним договір оренди та зобов’язано орендаря повернути нежитлове приміщення”, - повідомили у прокуратурі.

Рішення суду виконали - приміщення закладу освіти повернули територіальній громаді Києва. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні триває підготовка до нового навчального року в умовах війни. Уряд України затвердив деякі положення про навчання школярів постановою “Про початок навчального року під час воєнного стану в Україні”.

Ухвалений документ врегульовує питання організованого початку 2024-2025 навчального року.

Дізнатися детальніше, яким буде новий навчальний рік у Київській області, можна за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися