Мешканці Львова та Київщини організували незаконний бізнес (ФОТО)

Чоловік та жінка допомагали ухилятися від мобілізації

Чоловік та жінка допомагали військовозобов'язаним перетинати державний кордон, оминаючи пункти пропуску. Правоохоронці повідомили про підозру зловмисникам. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію поліції Києва. 

Незаконне переправлення через державний кордон організував 24-річний мешканець Львова. Йому допомагала 34-річна мешканка Київської області.

Правоохоронці встановили, що чоловік організовував для військовозобов'язаних, які хотіли ухилитися від мобілізації, так званий трансфер через кордон, оминаючи пункти пропуску. Така послуга коштувала 6 500 доларів. У пошуку бажаючих перетнути кордон допомагала 34-річна спільниця з Київської області.

Поліцейські затримали організатора незаконного трансферу у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та задокументували отримання ним 6 500 доларів.

“Наразі, чоловіку та жінці слідчі оголосили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України - незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Санкція статті передбачає до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна”, - повідомили у поліції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 30-річна екссекретарка міськрайонного суду Одеської області організувала схему формально законного перетину кордону військовозобов'язаними. Вона пропонувала оформити фіктивне батьківство. "Прайс" за ухилення від мобілізації становив 3500 доларів.

Детальніше про правопорушення та яке покарання загрожує зловмисниці, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися