Прокуратура вимагає знести будинок в Оболонському районі: причини (ФОТО)

Будинок побудували на землі, яка має особливий режим використання

Земельну ділянку природно-заповідного фонду столична прокуратура через суд хоче повернути громаді Києва та вимагає знести об’єкти самочинного будівництва. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

“Оболонською окружною прокуратурою міста Києва встановлено факт неправомірного заволодіння фізичними особами комунальною земельною ділянкою природно-заповідного та лісового фонду площею 0,10 га, розташованою поблизу СТ “Хутір Редьки-1” в Оболонському районі міста Києва. Право на землю зареєстрували шляхом самовільного розміщення на вказаній території дачного будинку”, - повідомили у прокуратурі.

За даними прокуратури, спірна земельна належить до земель лісогосподарського призначення та до об’єктів екомережі. Земля належить до території природно-заповідного фонду – заказника місцевого значення “Межигірсько-Пуща-Водицький”. У прокуратурі зазначили, що вказана земля має особливі статус, природну цінність і правовий режим використання.

Прокуратура звернулася до суду з вимогою повернути земельну ділянку з приватного володіння шляхом скасування рішень державних реєстраторів та здійсненої на їх підставі державної реєстрації права власності за фізичними особами на садовий будинок. Також прокуратура вимагає знести побудований на земельній ділянці будинок.

“Наразі Оболонським районним судом міста Києва відкрито провадженні у справі”, - повідомили у прокуратурі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що депутата міськради підозрюють у шахрайському заволодінні земельними ділянками у Київській області. Детальніше про сумнівну схему заволодіння землею читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися