Ексдиректор Київського крематорію разом з кумом завищили ціни на урни для праху в чотири рази

Урни для праху загиблих військових купували за цінами, завищеними у чотири рази

У 2022-2023 роках тодішній директор СКП “Київський крематорій” разом з кумом та ще один спільником закуповували урни для праху загиблих військових за завищеними цінами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури. 

“В рамках досудового розслідування було встановлено, що колишній директор ритуальної служби Спеціалізованого комбінату підприємств "Київський крематорій" домовився з фізичною особою-підприємцем, який посадовцю є кумом, та ще однією особою про закупівлю урн для праху загиблих учасників бойових дій  за завищеними цінами”, - йдеться у повідомленні прокуратури.

Зазначається, що підприємець з 2020 року поставляв відповідні урни за ціною 200 гривень за штуку. Однак з початком повномасштабного російського вторгнення на територію України ціни на урни зросли до 800 гривень за штуку. У прокуратурі підкреслили, що ціни зросли необґрунтовано.

Внаслідок протизаконних дій зловмисники у період 2022-2023 років заволоділи бюджетними коштами на суму понад 200 тисяч гривень. “Це різниця, на яку завищено реальну вартість закуплених у підприємця урн, підтверджена судовими експертизами”, - пояснили у прокуратурі.

Відповідний обвинувальний акт щодо вказаних осіб скеровано до суду для розгляду по суті.

“Колишній директор СКП “Київський крематорій” та його спільники відшкодували 200 000 гривень збитків, завданих столиці під час закупівлі урн для праху загиблих військових за завищеними цінами”, - зазначили у прокуратурі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київському крематорії планують провести ремонт. Що будуть роботи та скільки коштів витратять, читайте за посиланням.


Читайте также