Товариство незаконно користувалося гектаром землі у Голосіївському районі Києва

Суд постановив стягнути з товариства кошти за користування землею комунальної власності

Товариство у Києві користувалося земельною ділянкою без відповідних дозвільних документів на це. Київська міська прокуратура звернулася до суду із позовом про стягнення коштів за користування землею, повідомляє портал "Коментарі".

Суд, розглянувши справу, ухвалив рішення на користь Київської міської ради про стягнення з товариства 1,8 мільйона гривень за користування земельною ділянкою у Голосіївському районі. Йдеться про комунальну земельну ділянку площею понад 1,2 га на вул. Лютневій.

У прокуратурі пояснили, що товариство виступає власником нерухомого майна, яке розташоване на вказаній земельній ділянці. Комунальною земельною ділянкою товариство користувалося без оформлення відповідного договору оренди з Київською міською радою та без державної реєстрації такого права. При цьому товариство не оплачувало саме користування землею. “Товариство фактично використовує спірну земельну ділянку для розміщення та обслуговування нерухомості без достатніх правових підстав. Реагуючи на вказані порушення, Київська міська прокуратура звернулась до Господарського суду міста Києва з позовом до товариства, в якому просила зобов’язати його сплатити територіальній громаді столиці кошти за користування земельною ділянкою”, - уточнили у прокуратурі.

Суд задовольнив позов прокуратури. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прокуратура повернула державі землі лісогосподарського призначення, які неправомірно перебували у приватній власності. Йдеться про земельну ділянку площею 0,25 гектара на території Циблівської сільської ради Бориспільського району. Детальніше про ситуацію з землею у Києві та області читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися