Масштабна схема розкрадання коштів на обороні: причетні службовці з Київщини (ФОТО)

Посадовців та службовців підозрюють у завищенні цін при закупівлях, службовій недбалості

У ході масштабної спецоперації викрито 28 службовців по всій Україні, яких підозрюють у заволодінні понад 1,5 мільярда гривень, виділеними на потреби оборони. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу Генерального прокурора. 

Спецоперацію проводили спільно представники Офісу Генпрокурора, ДБР, СБУ, НПУ, УСР, БЕБ

Слідство встановило, що до розкрадання коштів причетні службовці Міністерства оборони, військових частин, ТЦК та СП, обласних військових адміністрацій та міських рад, а також директори підприємств у багатьох регіонах України.

У результаті проведеної спецоперації повідомлено про підозру 28 особам, з них дев'ять - у складі організованих злочинних груп. 

“Серед підозрюваних – начальник одного з управлінь Міністерства оборони України, начальник ТЦК та СП Донецької області, понад сім співробітників військових частин у Донецькій, Одеській, Дніпропетровській, Київській та Черкаській областях, п'ять службовців міських рад у Полтавській та Дніпропетровській областях, а також представники комерційних структур”, - зазначили в Офісі Генпрокурора.

Посадовців та службовців підозрюють у розтраті та заволодінні бюджетними коштами (йдеться про завищені ціни на товари та роботи при закупівлях), неналежному виконанні обов’язків, службовій недбалості (йдеться про приймання неякісного форменого одягу для ЗСУ), підробці та використанні підроблених документів.

Одного з підозрюваних – начальника Головного управління Міноборони підозрюють у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань. “Знаючи про наявність держконтракту, він уклав додаткову угоду та безпідставно перерахував державні кошти підприємству”, - уточнили у прокуратурі.

Правоохоронці, у межах слідства, провели понад 65 обшуків в установах, організаціях по всій території України (Західному, Центральному, Південному та Східному регіонах).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у постачальника продуктів для Міноборони виявили “чорну” касу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися