Посадовець у Києві вимагав хабар у розмірі 2000 доларів (ФОТО)

Посадовець пропонував “домовитися” про отримання свідоцтв для роботи з пестицидами

Керівника управління фітосанітарної безпеки у столиці викрили на отриманні 2000 доларів США. Неправомірну вигоду керівник вимагав за допомогу із сертифікатами на роботу з пестицидами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури. 

“Начальнику Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаному з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України)”, - повідомили у прокуратурі.

У ході досудового розслідування було встановлено, що керівник приватного товариства звернувся до керівника управління за інформацією щодо проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами для майбутніх працівників свого товариства.

У прокуратурі зауважили, що для роботи з пестицидами обов’язково необхідно пройти навчання. Після навчання потрібно скласти тест і отримати відповідний сертифікат.

“Підозрюваний, що обіймав посаду начальника Управління фітосанітарної безпеки повідомив, що це буде коштувати 2000 доларів США. За таку винагороду він домовиться з працівниками ГУ Держпродспоживслужби про отримання свідоцтв для 10 працівників”, - повідомили у прокуратурі.

Було зафіксовано два факти отримання посадовцем коштів: перший - 700 доларів США та 27 500 гривень та згодом ще 600 доларів США.

Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК після отримання коштів. За скоєне посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, хто в уряді Шмигаля попався на хабарі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися