Киянин намагався відправити поштою небезпечний вантаж (ФОТО)

Поліція з'ясовує походження протитанкового гранатомета, який намагався відправити киянин

У Києві затримали місцевого мешканця при спробі відправити поштою протитанковий гранатомет. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію поліції Києва.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника Шевченківського управління поліції Олександра Богатирчука, поліцейські виявили, що 40-річний киянин в Інтернеті шукає клієнтів на зброю. Чоловік намагався продати ручний протитанковий гранатомет.

За інформацією поліції, правопорушник встиг продати один гранатомет за 40 тисяч гривень. Киянина затримали під час спроби продати ще один гранатомет. Сам фігурант пояснив, що шукав клієнтів через Інтернет. Зброю відправляв поштою після отримання частини коштів у якості передоплати. Після відправлення посилка зловмисник отримував від "клієнта" решту оплати. 

Торговця зброєю поліцейські затримали у порядку статті 208 КПК України. Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 263 КК України – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. 

За скоєний злочин зловмиснику загрожує до семи років позбавлення волі. Наразі правоохоронці з’ясовують походження зброї та боєприпасів, а також осіб, які купували зброю у фігуранта.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що поліцейські викрили організовану злочинну групу, учасники якої продавали для військових ЗСУ неіснуючі автомобілі та дрони. Зловмисники вели свою “діяльність” з 2023 року, перебуваючи за кордоном. Дізнатися детальніше про масштабну шахрайську схему, яку викрили столичні правоохоронці, можна за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися