У Києві шахрайка, видаючи себе за лікаря, виманила у пенсіонерки 36 тисяч гривень

У Києві судитимуть жінку, яка ошукала 82-річну пенсіонерку за схемою: «Вашій доньці терміново потрібні гроші на операцію»

У Києві поліція швидко знайшла шахрайку, яка видавала себе за лікаря та вкрала у пенсіонерки 36 тисяч гривень. Вкрадені гроші повернули жінці. За злочин шахрайці може загрожувати до трьох років тюрми. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Києві.

В одному з районів Києва 82-річна жінка втратила велику суму грошей через шахрайку. За словами пенсіонерки, до неї зателефонувала невідома, яка представилась лікарем. Ця особа стверджувала, що донька потерпілої перебуває в лікарні та потребує термінової дороговартісної операції. Літня жінка, керуючись бажанням допомогти своїй доньці, погодилася передати необхідну суму грошей. Ошукана пенсіонерка віддала всі свої заощадження — 36 тисяч гривень.

Коли до неї додому прийшла невідома жінка, киянка не замислюючись передала гроші. Згодом, зрозумівши, що стала жертвою шахрайства, звернулася до поліції. Столичні правоохоронці оперативно відреагували на заяву. За кілька годин після отримання інформації, шахрайку було затримано. Виявилось, що це була 38-річна жінка з Дніпропетровщини, яка раніше вже мала проблеми з законом за подібні злочини. Поліція повернула пенсіонерці вкрадені гроші.

“Слідчі за процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. Наразі досудове розслідування завершено, а обвинувальний акт правоохоронці скерували до Голосіївського районного суду. Обвинуваченій загрожує до трьох років ув’язнення”, - йдеться в повідомленні.

Читайте также