У Києві затримано чоловіка, який під виглядом фотосесії викрав скутер

За вчинене чоловіку загрожує до п’яти років позбавлення волі

У столичному Подільському районі поліція затримала чоловіка, який під приводом фотосесії на скутері викрав цей транспортний засіб. Киянин, народжений у 1995 році, використав довіру власника і зник на викраденому транспорті. За незаконне заволодіння транспортним засобом йому загрожує до п'яти років позбавлення волі. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Києві. 

Подія сталася вранці, коли власник електричного скутера звернувся до Подільського управління поліції з повідомленням про його викрадення. За словами потерпілого, чоловік підійшов до нього з проханням дозволити зробити кілька фотографій на скутері, але після того, як отримав дозвіл, раптово завів скутер і поїхав у невідомому напрямку.

Слідчо-оперативна група негайно прибула на місце події, а поліцейські розпочали оперативний пошук злодія та викраденого транспортного засобу. Завдяки використанню міських систем відеоспостереження, поліція швидко встановила місцеперебування крадія.

Чоловік був затриманий в одному з сусідніх районів міста. Підозрюваний не чинив опору і зізнався у скоєному злочині. Поліція повідомила, що йому офіційно пред'явлено звинувачення за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України, яка стосується незаконного заволодіння транспортними засобами.

“Слідчі Подільського управління поліції за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України –  незаконне заволодіння транспортним засобом. За вчинення такого кримінального правопорушення передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі, строком до п’яти років”, - йдеться в повідомленні. 

Читайте також на порталі “Коментарі” - У столиці за лічені години поліцейські затримали 45-річного киянина, який вирішив скористатися нагодою та викрав електричний скутер. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Києві.

Читайте также