Трагедія на будівництві в Подолі: виконроб стане перед судом

У Києві на будівництві житлового комплексу в Подільському районі працівник тяжко травмувався бензорізом

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт проти виконроба будівництва житлового комплексу в Подільському районі Києва, де через порушення норм охорони праці трагічно травмувався працівник. 

Подільська окружна прокуратура Києва заявила, що 30-річний виконроб не забезпечив належного контролю за дотриманням правил безпеки, що стало причиною важкої травми одного з будівельників. Постраждалий, займаючись прорізкою труб бензорізом, отримав серйозні поранення грудної клітки, коли різак раптово відкинуло в його бік.

За результатами досудового розслідування, було встановлено, що виконроб систематично ігнорував важливість перевірки знань працівників з техніки безпеки. Також він допустив використання неспеціалізованого обладнання для виконання робіт, що могло призвести до непередбачуваних наслідків.

Одним із ключових моментів справи стало те, що працівник не був належним чином проінформований про правила користування обладнанням, що призвело до його некомпетентного використання і, як результат, до надзвичайної ситуації.

Санкція статті, за якою висунуто обвинувачення, передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 2 років. 

“Подільська окружна прокуратура міста Києва направила до суду обвинувальний акт щодо 30-річного виконроба одного з київських товариств у порушенні вимог законодавства про охорону праці службовою особою підприємства, що заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого (ч. 1 ст. 271 КК України)”, - йдеться в повідомленні прокуратури.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися