Підпал на замовлення: в Києві чоловік спалив Jeep військового за гроші

У Києві затримали чоловіка за підпал автомобіля військового за 1000 доларів

У Києві затримали 27-річного чоловіка, якого підозрюють у підпалі автомобіля військовослужбовця за винагороду у 1000 доларів США. Інцидент стався на початку серпня на Печерську. За даними слідства, підозрюваний виконав злочин на замовлення через Telegram.

Під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури 27-річному киянину оголосили підозру у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України. Як повідомляють у прокуратурі, на початку серпня підозрюваний отримав пропозицію через месенджер Telegram від невідомого користувача. Йому запропонували знайти та підпалити автомобіль, що належить військовослужбовцю, за винагороду у 1000 доларів США.

picture

Згідно з матеріалами досудового розслідування, чоловік прийняв пропозицію та розпочав пошуки “цілі”. На вулиці Бойчука у Печерському районі Києва він помітив автомобіль марки "JEEP Grand Cherokee" кольору "хакі". Вважаючи, що машина може належати військовослужбовцю, він сфотографував її та надіслав фото замовнику в Telegram для підтвердження.

Отримавши схвалення та обіцянку оплати, підозрюваний підготувався до виконання завдання. Він взяв вдома рідину для розпалювання вогню та дочекався ночі, щоб уникнути свідків. Вночі він підпалив автомобіль, обливши його капот горючою рідиною. Свої дії палій зафіксував на мобільний телефон, щоб мати доказ для замовника. Однак обіцяних 1000 доларів він так і не отримав.

picture

Правоохоронці швидко відреагували на повідомлення про пожежу і, провівши оперативні заходи, затримали підозрюваного. Зараз він перебуває під слідством. Крім того, правоохоронці перевіряють його на причетність до ще одного підпалу автомобіля, що належить військовослужбовцю, у тому ж районі.

Наразі йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. 

“За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 27-річному мешканцю Києва у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 КК України)”, - йдеться в повідомленні прокуратури. 4

picture



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися