Керівника районного ТЦК на Київщини затримали на "гарячому": чоловік вимагав хабарі

Чоловіку загрожує до десяти років позбавлення волі

Поліцейські Київщини викрили керівника одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) у вимаганні хабарів. Посадовець налагодив схему отримання грошей за безперешкодну постановку на військовий облік транспортних засобів. В залежності від типу транспорту, сума "винагороди" змінювалася. Тепер йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Слідство встановило, що чиновник вимагав гроші від підприємців за реєстрацію транспорту на військовий облік без зайвих перевірок. Його затримали під час отримання чергового хабаря. Операцію проводили співробітники СБУ в Києві та Київській області.

Під час обшуків у чиновника знайшли 1400 доларів готівкою, мобільний телефон і документацію, яка може бути пов'язана з його корупційною діяльністю. Усі ці речі були вилучені і стануть важливими доказами у справі.

Після затримання посадовця доправили до ізолятора тимчасового тримання, де він чекатиме на обрання запобіжного заходу. Ймовірно, його триматимуть під вартою до завершення слідства.

“Слідчі слідчого управління поліції Київщини, за процесуального керівництва Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону, повідомили зловмиснику про підозру за одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України)”, - йдеться в повідомленні поліції

Читайте також на порталі “Коментарі” - У Київській області викрили схему ухилення від мобілізації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Служби безпеки України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися