Контрабанда зброї в Києві: митники перехопили частини до пістолетів Glock

Київські митники запобігли контрабанді частин до пістолетів Glock

Київські митники спільно з Головним управлінням СБУ у місті Києві та Київській області запобігли кільком спробам контрабанди частин до пістолетів Glock, які намагалися ввезти в Україну з США. В ході митного контролю виявлено три міжнародні поштові відправлення, задекларовані як "комплект клапанів", але скануючі системи показали, що це частини до вогнепальної зброї. 

Митники виявили підозрілі посилки під час рутинної перевірки на митному посту в Києві. Всі три відправлення, адресовані до Дніпропетровської області, були задекларовані як невинні "комплекти клапанів". Проте, під час сканування митники звернули увагу на контури предметів, що виглядали як компоненти вогнепальної зброї. Відправлення були негайно вилучені для додаткової перевірки та експертизи.

За результатами експертизи, виявлені предмети дійсно були частинами до пістолетів Glock. Зокрема, серед вилучених компонентів було виявлено вісім затворів з накладками для кріплення прицільних пристроїв та чотири комплекти частин затворної групи до моделей Glock 17 та Glock 19. Зазначимо, що жодних дозвільних документів на міжнародне переміщення цих компонентів надано не було.

“У ході оперативних заходів  правоохоронцями встановлено особу, причетну до незаконної діяльності. З’ясовано, що підозрюваний з цих складових планував збирати готові до використання пістолети "Glock". Йому вручено підозру за статтею 201 КК України”, - йдеться в повідомленні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися