Земельна афера в Київській області: що сталося із 70 га землі

Сільська рада на Київщині не мала права розпоряджатися землями лісогосподарського призначення

З державної власності намагалися вивести 70 га земель лісогосподарського призначення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

Землю вивели на основі рішень сільради, однак у прокуратурі їх вважають неправомірними, що і стало причиною звернення до суду. 

“Київська обласна прокуратура домоглась в суді визнання рішення сільської ради недійсним та скасування державної реєстрації ділянок в Державному земельному кадастрі”, - йдеться у повідомленні прокуратури. 

Йдеться про землі лісогосподарського призначення в адміністративних межах Бучанського району.

В обласній прокуратурі також зазначили, що прокурори раніше в суді довели, що сільська рада зарахувала спірні ділянки до земель запасу як землі сільськогосподарського призначення на підставі своїх неправомірних рішень.

“Разом з тим, ці ділянки знаходяться в постійному користуванні філії “Київське лісове господарство” ДП “Ліси України” і сільська рада не мала права ними розпоряджатися. Це слугувало підставою для пред’явлення позову, який Господарський суд Київської області задовольнив”, - зазначили у прокуратурі. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у 2014 році землі регіонального ландшафтного парку “Трахтемирів” було незаконно передано у приватну власність. Київська обласна прокуратура у суді домоглася витребування земель із приватної власності. Площа земель, які перебували у приватній власності становить 2 га, а ринкова вартість оцінюється у понад 72 млн грн.

Дізнатися детальніше про земельну аферу у Київській області можна за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися