У ДСНС показали масштаби пожежі на Київщині (ФОТО)

Площа пожежі у Київській області становить понад 400 га

У Київській області вирує пожежа. Займання на відкритій території локалізовано. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Київській області

За даними рятувальників, пожежу, яка виникла 3 вересня на відкритій території Київської області  локалізовано на площі 421 га.

“На ліквідації пожежі працюють 130 осіб особового складу та 37 одиниць техніки від ДСНС, сім одиниць техніки від лісового господарства”, - розповіли у ДСНС.

Також фахівці радіаційно-хімічного захисту постійно обстежують територію. Повідомляється, що радіаційний фон у нормі. 

У ДСНС не повідомляють локацію займання, однак напередодні голова Київської ОДА Руслан Кравченко попереджав мешканців області про виникнення масштабної пожежі у зоні відчуження. Він повідомляв про площу займання 20 га.

Очільник Київської ОДА попередив мешканців Київської області, що через пожежу, яка виникла, а також у зв'язку із тлінням торфовищ в Броварському районі Київщини, може спостерігатися задимлення повітря. “Тому рекомендуємо не перебувати тривалий час надворі та зачиняти вікна”, - зазначив він. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що станом на ранок 3 вересня у Києві спостерігалося погіршення стану атмосферного повітря. Загалом фіксували перевищення РМ2.5 та РМ10.

У КМДА пояснили причини погіршення стану повітря пожежами в екосистемах. Столична влада повідомила, що у Броварському районі Київської області горить торф в 6 осередках загальною площею 3,74 га. Дізнатися детальніше про стан та причини погіршення повітря у столиці, можна за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися