У Києві трансплантолог, якого затримали на хабарі у 22 тис. доларів відбувся лише штрафом

Під час слідства лікар уклав угоду з прокурором про визнання винуватості

У Києві Солом'янський районний суд виніс вирок керівнику відділу Національного інституту хірургії та трансплантології імені Шалімова Олегу Котенку, який був затриманий на хабарі. Єдиний хірург в Україні, який проводить трансплантацію печінки, заплатить штраф у розмірі 8500 гривень. Про це повідомляє "Судовий репортер".

Повідомляється, що у ході судового засідання стало відомо про те, що лікар вимагав гроші у пацієнта, у якого виявили рак печінки на тлі цирозу та гепатиту "С". Спочатку Котенко вимагав за консультацію оплату в сумі 3 тисячі гривень, потім назвав суму за проведення операції та лікування у 30 тис. дол.

5 вересня 2019 року Котенко зі своєю командою провів хворому операцію з пересадки печінки, після чого нагадав пацієнта за оплату його послуг, погрожуючи тим, що не буде надавати йому подальше лікування. Загалом чоловік передав хірургу 22 тисячі доларів. Коли поліція затримала Котенка, на робочому місці у нього виявили ці гроші. Під час слідства Котенко уклав угоду з прокурором про визнання винуватості. В результаті суд визнав його винним за ст. 184 "Незаконна вимога оплати за надання медичної допомоги в державному закладі охорони здоров'я" і за ч. 3 ст. 354 "Отримання неправомірної вигоди працівником установи" Кримінального кодексу, призначивши йому покарання у вигляді штрафу.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", у Києві дівчат заманювали на роботу в офіс, натомість влаштовували порно-актрисами.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися