Страйк шахтарів вилився в сутички з поліцейськими

Страйк шахтарів втрачає мирний характер: перші сутички з поліцейськими

Безстроковий страйк шахтарів, яка почалася напередодні в урядовому кварталі столиці вилився в сутички з правоохоронцями. Біля будівлі Офісу президента відбулися зіткнення між поліцейськими і шахтарями, коли ті намагалися встановити намети. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

"Під стінами Офісу президента. Прямо зараз. Працівники поліції, (зверніть увагу: поліції діалогу) забирають майно шахтарів - намети. Перешкоджають встановленню наметів під ОП", – написав він. На фото гірники сфотографували легкі травми, отримані в результаті штовханини. Волинець зазначив, що учасники акції протестують на Банковій вже другий день поспіль, і що протести – "безстрокові". Протестувальники продовжують вимагати виплату заборгованостей по зарплатах.

Як повідомляв портал "Коментарі", шахтарі вимагають від уряду відставки голови енергетичного комітету Верховної Ради Андрія Геруса. Мітингувальники наполягають на залученні Геруса до кримінальної відповідальності. Крім того, страйкарі вимагають погасити мільярдний борг по зарплаті та розрахуватися за отримане вугілля такі підприємства, як Центренерго, Госугольпостав, ДП Калуська ТЕЦ-Нова.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися