У київському метро розбилася статуя медузи

Статуя медузи впала на наступний день після установки

Не всі скульптури однаково корисні і не всім судилося затриматися надовго. Якщо недавно встановлена на Воздвиженці міні-скульптура Михайла Булгакова стоїть на місці, то доля іншої інсталяції досить сумна. У київському метро стався курйозний випадок. Статуя медузи, яку встановили на станції "Дніпро" звалилася. Інцидент стався на наступний день, після того, як твір мистецтва встановили на вході в станцію. З такою інформацією виступила прес-служба Київського метрополітену.

Зазначається, що морська мешканка розміром з середньої людини була зроблена з пластикових пакетів. Цією інсталяцією жителів Києва хотіли змусити задуматися над питанням забруднення водойм і спадщини, яку ми залишимо наступним поколінням. Скульптуру встановили в рамках акції "Середовище проживання. Маніфест 2020" Всесвітнього фонду природи WWF Україна.

Причини інциденту невідомі. Поки рано говорити про недбалість установників або вандалізм. У прес-службі метрополітену причину також не називають.

picture

Як повідомляв портал "Коментарі", в центрі Києва замість гігантської синьою руки, яка була на бульварі Тараса Шевченка, з'явилася нова скульптура під назвою "Протистояння". Про це розповіла директор департаменту культури Діана Попова. За її словами, автор скульптури намагався візуально оформити відчуття внутрішньої напруги, конфлікту і нереальною сили, яка не піддається контролю мозку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися