Столична поліція викрила торговця інформацією

Зловмисник пропонував купити більше 50 найменувань баз даних

В той час як керівництво ізраїльської служби кібербезпеки заявило, що країна уникла великої кібератаки на свої системи водопостачання, столичні киберполицейські можуть похвалитися своїми результатами. Так, у Києві правоохоронці викрили зловмисника, який продавав конфіденційну службову інформацію центральних органів виконавчої влади. Про це повідомили в прес-службі Кіберполіції.

Відзначається, що оголошення про продаж баз даних чоловік розміщував на спеціалізованих хакерських форумах, а продаж здійснював в месенджері, використовуючи бот. Бажаючі могли придбати дані з більш ніж 50 актуальних баз. Для того, щоб отримати бажане, клієнту необхідно було перерахувати кошти на електронні гаманці кріптовалюти. Фахівці з кібербезпеки встановили, що зловмисник отримував інформацію шляхом підбору і злому паролів до електронних поштових скриньок і облікових записів в соціальних мережах і месенджерах.

Поліцейські відправилися до місця проживання підозрюваного, де і провели обшук. В результаті вилучили комп'ютерну техніку та інше обладнання, за допомогою якого зловмисник здійснював свою діяльність. Відповідно до Кримінального Кодексу, він може "загриміти" за грати на строк від двох до п'яти років. Таке покарання передбачається ч. 2 ст. 361-2 КК України.

Як повідомляв портал "Коментарі", пока вчені і лікарі по всьому світу намагаються винайти ліки від коронавіруса, кібершахраї винаходять нові схеми злочинів і розвивають свій коронабизнес. Як злочинці заробляють на пандемії коронавіруса розповіли фахівці порталу про IT-технологіях.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися