Брудне повітря: у Києві зафіксували перевищення норм шкідливих речовин

Вимірювання показали перевищення рівня шкідливих речовин практично у всіх районах Києва

Багато хто пам'ятає, як у квітні Київ бив рекорди за рівнем забруднення повітря. Зараз ситуація дещо покращилася, проте чистота повітря в столиці все ще залишає бажати кращого. У Києві зафіксували високий рівень забруднення повітря в приземному шарі атмосфери. Про це повідомляє сайт Держпродспоживслужби.

Аналіз якості атмосферного повітря в Києві 14 липня показав перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій (ПДКсс) шкідливих речовин:

зважені речовини (пил) (ПДКсс = 0,15 мг/м3) – в 1,3 рази на Бессарабської пл.;

діоксид сірки (SO2) (ПДКсс = 0,05 мг/м3) – 1-1,3 рази на всіх постах налюдения, крім просп. Науки, 37;

оксид вуглецю (СО) (ПДКсс = 3,0 мг/м3) – менш 1 ГДК на всіх постах;

діоксид азоту (NO2) (ПДКсс = 0.04 мг/м3) – у 2,5-5 разів на всіх постах, крім просп. Науки, 37;

формальдегід (ПДКсс = 0,003 мг/м3) – 1-1,7 разів – на всіх постах.

"Зазначені речовини властиві викидів, що утворюються при горінні вугілля, мазуту, бензину, дизпалива, газу в теплоенергетичних та опалювальних установках, у двигунах автомобілів та при пожежах. Основний внесок у загальне забруднення атмосферного повітря міста належить автотранспорту", – йдеться в повідомленні Держпродспоживслужби.

При цьому на сайті геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського також повідомили, що на вулиці Каунаської 7 липня концентрація діоксиду азоту була перевищена в 6,9 рази. З 6 по 13 липня його концентрація була перевищена в 5,0-5,8 рази – на Бессарабській площах, Перемоги, Деміївської, на вул. Попудренка; в 3,5-4,6 рази на вулицях Довженка, інженера Бородіна, Семена Скляренка, проспекті Перемоги; в 1,2-2,9 рази на всіх постах, за винятком проспекту Науки, 37, де перевищень виявлено не було.

Як повідомляв портал "Коментарі", дякуючи загальнонаціональному карантину через поширення пандемії коронавірусу Covid-19 в Індії повітря стало набагато чистіше.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися