Відлуння війни: В Деснянському районі виявили сто снарядів часів Другої світової

Вибухонебезпечну знахідку знешкодили співробітники ГСЧС

Рятувальники продовжують знаходити на території Києва відголоси бойових дій Другої світової війни. На цей раз піротехнікам вдалося знешкодити 109 снарядів. Небезпечна знахідка чекала свого часу в Деснянському районі. Про це повідомила пресслужба рятувальників.

"3 серпня під час планового обстеження співробітниками Мобільного рятувального центру швидкого реагування ГСЧС України, на вулиці Радистів, селища Биківня у Деснянському районі столиці, було виявлено 109 артилерійських снарядів", - повідомили рятувальники.

Зокрема, рятувальники виявили 6 снарядів діаметром 152 мм, 7 снарядів діаметром 122 мм, 28 одиниць вибухонебезпечних техніки діаметром 107 мм, 66 одиниць - діаметром 76 мм і два снаряди діаметром 37 мм. Всі виявлені предмети часів Другої світової війни.

Всі снаряди оперативно вивезли на полігон, де їх і знищать без шкоди для столичних жителів.

Відзначимо, що тільки за поточний рік в Києві виявили та знешкодили 1510 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни.

У ГСЧС попереджають, що при виявленні підозрілих предметів, схожих на міни, бомби або снаряди чіпати, переміщати і накривати їх категорично заборонено. Працювати з подібними предметами повинні виключно спеціалісти.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Києві за допомогою сервісу оголошень продають відреставрований танк часів Другої світової війни. Так, на платформі OLХ з'явилося приватне оголошення про продаж танка часів Другої світової війни Т-34-76. "Командирський. Зразка 1941 р Реставрований. Відсутні: двигун, КПП і прилади. Гармата-макет. Можна буксирувати. Дуже підійде для пам'ятника або на дачу", - йдеться в описі оголошення. Танк продається в Києві за ціною 50 тисяч доларів США.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися