Вандали серед нас: на Печерську пошкодили унікальну скульптуру

Вандали напали на пам'ятник Майстрові Йоді в ботсаду на Печерську

Одна зі столичних пам'яток потрапила під атаку вандалів. Про це повідомляє "Сегодня". На цей раз невідомі вирішили познущатися над пам'ятником персонажу фільму "Зоряні війни" Майстру Йоді. Ця унікальна скульптура була встановлена в ботанічному саду ім. Гришко на Печерську в 2017 році. Відзначимо, що ця скульптура була єдиною в Європі. Створення та установка обійшлися в 60 тис. Грн. Однак не так давно хтось із відвідувачів парку вирішив зіпсувати пам'ятник і пошкодив йому ліву руку, в якій він тримає посох.

Представники ботсаду поскаржилися, що з'ясувати особу винуватця вже не вийде, і поскаржилися на брак охорони на 130 гектарів зеленої зони. Тому відновлювати скульптуру доведеться своїми силами. Киян, які стали випадковими свідками подібного, просять повідомляти про вандалів охорони, поліції і в адміністрацію саду.

Як повідомляв портал "Коментарі", Поліцейські   затримали вандала , який "розніс" шлагбаум і камери спостереження на Трухановому острові.

Чоловік розлютився через системи обмеженого доступу для автомобілів і контролю швидкості. На думку учасника інциденту, всі прилади встановлені незаконно . Людина вирішив проблему так, як йому захотілося. А саме: вирвав з огорожі стовпчик і за допомогою нього розбив дві камери відеоспостереження, шлагбаум, світлофор, контролер болларди та іншу техніку, яка перебувала поруч. Невідомо чим його так розлютила система безпеки, яка контролювала рух автомобілів, але в підсумку він завдав шкоди майже на 300 тисяч гривень. Порушник - житель столиці 1995 року народження.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися