У Києві вийшли на акцію через погром у «Хвильовому»: що вимагають

Мітингарі вимагають звільнити та притягнути до відповідальності голову Подільського управління поліції Павла Василенка

У Києві близько 200 представників спільноти Подолу вийшли на мирну акцію протесту під Міністерство внутрішніх справ. Вони хочуть звернутись до  глави очільника відомства Дениса Монастирського та керівника київської поліції Івана Вигівського.

Мітингарі вимагають звільнити та притягнути до відповідальності голову Подільського управління поліції Павла Василенка "за бездіяльність та покривання злочинності".

Серед інших вимог: публічно звітувати про відкриті справи, зокрема щодо осіб, які здійснили напад на "Хвильовий". А також публічно презентувати системний план відновлення безпеки у Києві.

Як писали "Коментарі", увечері в пʼятницю, 26 листопада, радикально налаштовані молодики розтрощили вікна у барі "Хвильовий" на Подолі. Після чого близько 15 порушників направилися до закладів, які розташовані на Кирилівській та Нижньоюрківській (клуби К41 та Closer).

QR-код на візитівці зловмисників веде на Telegram-канал Centuria, в описі якого зазначається: "Ми — центурія. Рух, який стоїть на світоглядних засадах української державності та європейської традиції".

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися