Київський зоопарк отримає нових баранів, яких вилучили під час мітингу під мерією

Люди не повинні їздити у транспорті в нелюдських умовах - вимоги мітингарів

Біля КМДА відбулись виступи громадян, обурених умовами перевезень у столичних маршрутних автобусах.

Біля півсотні мітингувальників 30 листопада протестували проти нелюдського ставлення до пасажирів. Разом з людьми на східцях мерії перебували й барани, які люстрували ситуацію з перевезеннями.

Організаторами заходу виступає спільнота "Український стяг", як свідчать прапори, якими вони розмахували біля мерії. Вони вигукували, що транспорт, у якому перевозять громадян, перебуває у дуже поганому стані – він просто розвалюється. Люди перебувають в умовах, схожих на умови на тваринницьких фермах – звідси і аналогія з баранами.

Баранів, які перебували поруч з мітингувальників, ймовірно, перелякались шуму та незвичної ситуації. Тому поліцейські вилучили тварин. Чиновники з КМДА повідомили, що їх оселять у київському зоопарку. 

Про якісь дії стосовно мітингарів, які використали домашню свійську тварину під час публічного протесту, не повідомляється. Однак у листопаді почали діяти зміни до закону "Про захист тварин від жорстокого поводження". Згідно з ним заборонено спричиняти біль, страждання або пригнічення. За жорстоке поводження з тваринами кримінальний кодекс України передбачає обмеження волі терміном до трьох років.

Джерело: https://comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися