Скажена кішка напала на киянина: чоловік живий, тварина ні

У Києві почастішали випадки сказу у тварин

На Київщині почастішали випадки сказу серед тварин. Так, портал "Коментарі" вже інформував читачів про те, що скажена лисиця з'явилася в одному з районів столиці. У селищі Віта-Литовська Голосіївського району після виявлення тварини з ознаками сказу ввели карантинні обмеження. На території заборонили проведення ярмаркових заходів, а також виставок та інших видовищних заходів за участю собак. Тепер же на сказ заразилася бездомна кішка, яка напала на киянина. Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Києві.

Вулична тварина жила на території будинку відпочинку "Конча-Заспа", розташованого на 24-му км Столичного шосе. Кішка 5 серпня вкусила чоловіка, а 7 серпня померла. Труп тварини відправили до відділу по боротьбі зі сказом тварин для проведення лабораторних досліджень, які підтвердили у кішки захворювання.

Відзначимо, що після того, як це сталося, чиновники Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії зібралися на нараду, на якій обговорили ризики, пов'язані з випадками сказу в столичному регіоні.

Фахівці нагадують, що столиця з усіх боків межує з лісопарковими зонами, в яких мешкають лисиці, єнотоподібні собаки. Це збільшує небезпеку поширення смертельного захворювання.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Борисполі жителі зможуть безкоштовно вакцинувати своїх домашніх тварин проти сказу у державній ветеринарній клініці. Для проведення процедури потрібно оплатити шприц або принести свій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися