Понад 3 млрд. Кличко повідомив, скільки столиця виділила на боротьбу з пандемією за 2 роки

Місто робить все можливе для боротьби із розповсюдженням вірусу і надання допомоги хворим

За два останніх роки київська влада виділила понад 1 млрд грн на боротьбу з коронавірусом та близько 2,2 млрд грн на доплати медикам. Про це повідомив лідер "УДАРу", мер Києва Віталій Кличко, передає сайт КМДА.

"Цього року столиця виділила понад 266,5 млн грн. на боротьбу з коронавірусом. Зокрема, на придбання лікарських засобів, медобладнання, засобів індивідуального захисту, закупівлю ПЛР-тестів і облаштування лабораторій, на капремонт систем киснепостачання. Загалом за два роки на заходи з протидії пандемії місто спрямувало понад 1 млрд грн. А також на доплати медикам, які борються з пандемією, минулого року ми виділили 1 млрд гривень. А цього року – майже 1,2 мільярди", – сказав Кличко, звітуючи про роботу міської влади в 2021 році.

Він наголосив на тому, що місто робить все можливе для боротьби із розповсюдженням вірусу і надання допомоги хворим

"Загалом у Києві для прийому хворих на коронавірус у 31 медзакладі визначено близько 6 тисяч ліжок, які майже на 90% оснащені системою подачі кисню. Апаратів штучної вентиляції легень в комунальних лікарнях сьогодні – понад 500. Концентраторів кисню – понад 1700. Також у потужностях міста – 11 комунальних ПЛР-лабораторій", – сказав Кличко.

Лідер "УДАРу" зазначив, що криза, спричинену пандемією, місто недоотримало близько 8 мільярдів гривень. Проте Київ, наскільки може, продовжує допомагати підприємцям в цій складній ситуації і розширює пільги. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися