Надзвичайна небезпека і нові штрафи в Києві

ДСНС знову попереджає про небезпеку загорянь

Рятувальники попередили киян про надзвичайний рівень небезпеки. Цей рівень, як повідомили в ДСНС, вводиться через спеку, яка накриє місто найближчими днями.

Так, в столичній адміністрації попереджають, що 18-20 серпня в Києві температура повітря сягатиме днем 30 ... 31 градуси, без опадів, вітер змінних напрямків, 3-8 м / с.

Жителів столиці і області закликали обережно поводитися з вогнем та дотримуватися правил пожежної безпеки. Зокрема, протягом пожежонебезпечного періоду забороняється розводити в лісах багаття, палити та кидати в лісах непогашені сірники та недопалки, випалювати траву і т.д. Разом з тим, на території Києва діє 41 зона відпочинку, де дозволено розводити багаття і є для цього необхідний інвентар.

Так, нагадаємо, що за порушення пожежної безпеки можна заплатити. Зокрема, штрафи становитимуть:

на громадян - від 1530 грн до 4590 грн;

на посадових осіб - від 4590 грн до 15 300 грн.

Якщо ж комусь захочеться самовільно спалити траву, то з кишені доведеться викласти:

на громадян - від 3060 грн до 6120 грн;

на посадових осіб - від 15 300 грн до 21 420 грн.

Портал "Коментарі" оперативно повідомляє своїм читачам про небезпеки. Зокрема, про надзвичайний рівень пожежної небезпеки попередили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій. Подібна ситуація склалася через суху, малохмарною, а   місцями досить спекотну погоду .

У пожежонебезпечній зоні опинилися відразу 10 українських регіонів. На Заході - це будуть Хмельницька і Вінницька області. До речі, ці регіони сьогодні одні з найбільш прохолодних в Україні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися