Олексій Гриценко про підозру першому заступнику Кличка: Сквер замість забудови – це логічно, а підозра за це – абсурд

Вручення підозри першому заступнику голови КМДА Миколі Поворознику за влаштування скверу на місці сміттєзвалища та ненадання згоди на забудову ділянки висотками – це абсурд.

Центральна влада в цій ситуації діє на користь забудовників. Про це заявив громадський активіст Олексій Гриценко у Facebook.

"Абсурд. Ніколи не думавши, що писатиму пост у захист Поворозника. Йому вручили підозру за, вдумайтесь: створення скверу замість свалки на Сірці. В даному випадку центральна влада діє на користь забудови біля метро Сирецька і це дуже не ок. Політична війна не має між і жодною логікою. Як і бажання отримати дивіденди ($$$) від будівництва", - написав Гриценко.

Він нагадав, що ділянка, про яку йдеться, багато років тому була надана в оренду РНБО. Термін оренди давно скінчився, і київська влада вирішила не продовжувати договір з РНБО, яка за 10 років довела ділянку до стану свалки. На місці смітника комунальні служби міста влаштували сквер. І за це перший заступник Кличка отримав підозрю від правоохоронних органів.

"Сквер замість забудови та свалки – це ок і логічно, а від підозрення за це – це не ок і є абсурдом. Я навіть не пишу про потенційний транспортний колапс у цьому місці у разі забудови. Мене реально дивує абсурд при прийнятті рішень. Якщо у ВП є бажання когось покарати за очевидні злочини, то я можу вам назвати з десяток незаконних забудов зелених зон та водойм та чиновників, які за цим стояти. Беріть розслідуйте і сажайте", - радить владі Олексій Гриценко.

Як повідомив 25 січня у своєму телеграм-каналі мер Києва Віталій Кличко, спірна ділянка на вул. Щусєва було передано апарату РНБО у постійне користування ще у 2009 році. Там планували побудувати багатоквартирні житлові будинки. Проте до 2019 року будівництво так і не розпочалося, і міська влада припинила право постійного користування ділянкою для РНБО та облаштувала там сквер. "Але РНБО не полишає намірів забудувати територію висотками і через правоохоронців продовжує тиснути на столичну владу", - написав Кличко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися