COVID в Києві: за добу захворіли понад 2800 людей

Одужали минулої доби 946 людей

За добу 7 лютого у Києві виявили 2862 нових випадків захворювання на коронавірус. При цьому 7 людей померли. Про це повідомив мер Києва, лідер партії "Удар" Віталій Кличко.

Всього за період пандемії у Києві померли 8606 людей. А підтверджених випадків – 386 397.

Одужали минулої доби 946 людей. Загалом коронавірус подолали 342 118 мешканців столиці.

Довідка: дослідники з Оксфордського університету проаналізували вплив занепокоєного варіанту Omicron COVID-19 на одну з імунних реакцій, викликаних вакцинацією. Використовуючи зразки крові людей, які раніше отримували дві дози вакцини Oxford-AstraZeneca або Pfizer-BioNTech в рамках дослідження Com-COV, і живий ізолят вірусу, вони продемонстрували значне зниження нейтралізуючих титрів – показник рівня нейтралізуючі антитіла, що утворюються у відповідь на вакцинацію проти COVID-19 або інфікування. Ось кілька відповідей на поширені запитання, які зібрала команда.

Що таке титри нейтралізуючих антитіл? 

Титри нейтралізуючих антитіл відносяться до рівня антитіл, як правило, в нашій крові, які можуть безпосередньо вбити певний вірус. Цей рівень може бути результатом природної інфекції, вакцинації або поєднання обох. 

Яку роль нейтралізуючі антитіла відіграють у боротьбі з інфекцією COVID-19? 

Нейтралізуючі антитіла можуть безпосередньо зв’язуватися з коронавірусом – у більшості випадків зі спайковим білком – і запобігати проникненню вірусу в клітини. Це запобігає створенню копій вірусу, розповсюдженню по тілу та спричиненню захворювань. Чим більше нейтралізуючих антитіл, тим ефективніше цього можна досягти.

Чому ми тестуємо на нейтралізуючі антитіла?

Нейтралізуючі антитіла блокують проникнення вірусу в наші клітини і, таким чином, можуть зупинити подальше поширення інфекцій у нашому тілі. Вони є одним із способів, за допомогою яких наша імунна система може запобігти захворюванням.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися