COVID в Києві: кількість хворих за добу наближається до 4000

До лікарень госпіталізували 121 хворого на коронавірус

За минулу добу, 9 лютого, у Києві виявили 3880 нових випадків захворювання на коронавірус. Водночас померли 25 людей. Одужали минулої доби 1377 людей. Про це повідомив мер Києва, лідер партії "Удар" Віталій Кличко.

До лікарень госпіталізували 121 хворого на коронавірус та 187 осіб з підозрою на COVID-19 та пневмоніями.

Всього підтверджених випадків захворювання в столиці  – 393 961.

Коронавірусна хвороба (COVID-19) – це інфекційне захворювання, спричинене вірусом SARS-CoV-2.

Більшість людей, інфікованих вірусом, відчувають респіраторне захворювання легкого та середнього ступеня тяжкості та одужують без спеціального лікування. Однак деякі серйозно захворіють і потребують медичної допомоги. Люди похилого віку та ті, хто має супутні захворювання, такі як серцево-судинні захворювання, діабет, хронічні респіраторні захворювання або рак, мають більшу ймовірність розвитку серйозних захворювань. Захворіти на COVID-19 і серйозно захворіти чи померти може будь-хто в будь-якому віці. 

Найкращий спосіб запобігти та уповільнити передачу – це бути добре поінформованим про хворобу та способи поширення вірусу. Захистіть себе та інших від зараження, тримаючись на відстані принаймні 1 метр від інших, надягаючи належно підібрану маску та часто мийте руки або використовуйте спиртовмісні засоби. Зробіть щеплення, коли настане ваша черга, і дотримуйтесь місцевих інструкцій.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися