У Києві таксисти влаштували страйк: просять підвищити тарифи

Страйкують не всі служби, а лише ті, які використовують агрегатори

У Києві та інших великих містах України водії кількох служб таксі оголосили страйк та вимагають підвищити тарифи.

В Києві водії зібралися близько 9 ранку на вулиці Борщагівській. Про це пише ТСН.

Страйкують не всі служби, а лише ті, які використовують агрегатори. Це зокрема, Bolt, Uklon, Uber, OnTaxi 838 тощо

Таксисти пояснюють, що страйкують проти сервісів, на які працюють. Ті, за їхніми словами, забирають у них занадто велику частину заробітку.

Довідка: 19 вересня 2021 року група таксистів, організована Альянсом працівників таксі Нью-Йорка, під’їхала до розі Бродвею та Мюррей-стріт у центрі Манхеттена, припаркувавшись біля мерії, і заявила, що вони не виїдуть, доки місто не виправить нищівний борг, що довело багатьох їхніх колег-водіїв до самогубства. Вони провели прес-конференцію, повісили банер SOS біля входу в метро Beaux-Arts, поставили кілька розкладних стільців і сіли чекати.

Цю історію підтримала некомерційна журналістська організація Economic Hardship Reporting Project. У віці, коли багато людей замислюються про вихід на пенсію, ці водії натомість зіткнулися з майбутнім 14-годинним робочим днем, який не наблизить їх до свободи, а також нестерпного фінансового тягаря, який вони перекладуть на своїх дітей. Тоді вони "виграли". Адже своїм лейтмотивом зробили таке:  "Ви повинні мати основні елементи організованої бази членів, політику, пряму дію. Вона повинна бути однаково креативною та войовничою, щоб вона могла говорити про загальнолюдські цінності, а також захоплювати уяву людей. "Протягом усього цього… ми хотіли, щоб люди знали, що ми переможемо. Провал не був варіантом. Настільки ліві усвідомлюють поразку. Ви не можете керувати цим. Ви повинні вміти збалансувати моральні вершини з впевненістю, що ви можете перемогти".

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


oiyiyio

14 лютого 2022, 15:27

Ну и пусть бастуют. Я их услугами не пользуюсь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися