Вночі 20 лютого очікуються сильні пориви вітру

Найбезпечніше місце під час сильного вітру - у приміщенні

В ніч на 20 лютого, неділю, у Києві очікуються пориви вітру 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий). Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

Правила безпеки при сильному вітрі

Найбезпечніше місце під час сильного вітру - у приміщенні. Відкладіть заходи на свіжому повітрі, якщо було видано попередження про вітер або попередження про сильний вітер.

Якщо вас спіймав на вулиці сильний вітер:

Сховайтеся біля будівлі або під укриттям.

Тримайтеся подалі від проїжджих або залізничних колій, оскільки пориви вітру можуть зірвати вас на шляху зустрічного транспортного засобу.

Використовуйте поручні, якщо вони доступні, на вуличних доріжках і уникайте інших піднесених ділянок, таких як дахи без відповідних поручнів.

Слідкуйте за літаючим сміттям. Під час сильних поривів вітру можуть зламатися гілки дерев, а дорожні знаки можуть розхитнутися. Слідкуйте за сусідніми балконами на предмет розриву предметів, які можуть впасти.

У разі обриву лінії електропередач:

Зателефонуйте на допомогу. Повідомте про збиті лінії в місцевий центр екстреної допомоги та в поліцію. Не намагайтеся звільнити лінії або видалити сміття самостійно.

Уникайте всього, що може торкатися збитих ліній, включаючи транспортні засоби або гілки дерев. У деяких випадках електрику можуть проводити калюжі і навіть волога або засніжена земля. Попередьте інших триматися подалі.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися