Податківця затримали на великому хабарі: звільнили за 42 мільйони

У столиці звільнили податківця, який давав 6 мільйонів доларів хабаря

У Києві, 21 серпня, відпустили першого заступника начальника управління Податкової служби Миколу Ільяшенко. За нього внесли заставу в розмірі 42,08 млн грн. Про це повідомив OBOZREVATEL, посилаючись на колишнього керівника Офісу великих платників податків УКРІНФОРМ Євгена Бамбізова "Дон Кіхот".

Раніше правоохоронці затримали Ільяшенко під час передачі 6 млн доларів хабаря. Як повідомляв журналіст Юрій Бутусов, Ільяшенко намагався дати хабар керівництву НАБУ і САП за закриття кримінального провадження проти олігарха Миколи Злочевського, власника приватної газодобувної групи Burisma. П'ять мільйонів призначалися чолі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницька. Один мільйон доларів Ільяшенко збирався залишити собі, як посереднику.

"Холодницький вніс зміни в ЕРДР і закрив справу Злочевського. Ілляшенко перевірив і переконався, що зобов'язання виконано і передав гроші. Тут і відбулося затримання", - розповів Бутусов.

Також, Бутусов відзначав, що Ільяшенко один з найвпливовіших людей в українській владі, який вирішує багато податкові та тіньові питання.

Раніше "Коментарі" розповіли на чому заробляє Вадим Столар.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися